PIERU-TÄDIN JALOSTETTUA HULLUUTTA
( Perusteltua tärähtäneisyyttä, huoliteltua huimuutta )

 
 Jaapa jaa…avohoito on edelleen päivän sana arjen mielenterveystyössä. Tästäpä syystä  keskuudessamme liikkuu henkilöitä, joille ei ole vielä saatu edes lääkitystä kohdalleen.  Diagnoosina ”positiivinen hulluus” on kuitenkin hyvin lempeä; se ei välttämättä edes näy  maallikon silmille päällepäin. Ainoastaan hiukkaspsykiatriaan huolellisesti perehtynyt  henkilö  voi havaita ko. hulluuteen viittaavia merkkejä sairaan yleisestä käyttäytymisestä,  yms. ulkoisista seikoista. Positiivinen hullu ei ole vaarallinen ympäristölleen. Hänen ikävän  karkoitukseen perustuva elämäntarkoituksensa on todettu olevan korkeintaan haitallista  valtaa ja ikävää pitäville. Siirtäkäämme huumorintajumme rajoja tuonnemmaksi ja  ymmärtäkäämme myös Pieru-tätiä ja hänen kaltaisiaan.

 Abelius Sikatemia, poikkitaiteen dosentti


   
Pierutäti ravintolavaunussa kuvattuna.

Alla olevasta linkistä löydät aikaisemmat suhaukset ja tuhnut:
PIERU-TÄDIN TUHNUARKISTO 2006-2016!

Viimeisimpään päästöön!

27.12.2017:
TERVE VAAN KAIPPARIT!!


On totta, mitä vanhukset sanovat ajan kulun nopeutumisesta iän lisääntymisen myötä! Vuosi alkaa olla lopuillaan, enkä ole ehtinyt kirjoittamaan käytännössä mitään. Jotkut teistä ovat tyytyväisiä, tiedän, mutta eipä tekisi pahaa kenellekään harjoittaa äidinkieltään. Nyt vielä, kun eivät ole sitä keksineet kieltää. Toistan itseäni, mutta sanon silti, että oman äidinkielen hallitseminen on yksi sivistyksen merkki.
Vuoteen 2017 sisältyi taas kaikenlaista kivaa, joskin myös haasteellisempia asioita. Nastaa oli nähdä sukulaisia Teltassa, viettää hetkiä ystävien kanssa, tehdä talvisotakierros Hartsu- herran kera jne. Lastenlapsia olisi ollut mukava nähdä useammin, mutta jos ensi vuonna? Haastetta oli olla vailla toista kättä kolmisen kuukautta, ja kuntouttaa sitä takaisin toimintakuntoiseksi. Kärsivällisyyttä se saattoi lisätä, mutta ei kyllä muuten jalostanut luonnetta ollenkaan.
Mitäpä vuodelle 2018 on suunnitelmissa? Toivottavasti olisi tapaturmaton vuosi, eikä muutenkaan terveys reistaisi. Ohoh, kylläpä toiveesta huomasi allekirjoittaneen ikääntymisen! Tosin haluan rokkifestareillekin, ja nähdä ystäviäni perinteiseen tapaan. Moottoritie on edelleen kuuma.
Yhden uudenvuodenlupauksenkin aion tehdä! Tästä lähtien valan tinaa joka vuosi uudenvuodenyönä. Varaudun tulevien vuosien varalle hamstraamalla tinapusseja riittävästi loppuelämän ajaksi. Eli ikuinen kapinallinen ei aio mummoutua, ei koskaan!
Eläköön kansalaistottelemattomuus!!
Hyvää vuotta 2018 kaikille!
Pieru- täti