JUVALAISENNÄKÖISENMIEHEN BLOGI:


JUVALAISENNÄKÖISESSÄ YHDISTYVÄT ARCHIE BUNKERIN
 OPTIMISTISUUS
JA PENTTI LINKOLAN ELÄMÄN ILO!
"Sillä mies, joka kirjoittaa sanoja blogiin, ja vielä enemmän mies, joka antaa päivittää nimensä ja tekonsa nettiin, elää toivossa, että hänen sanansa luetaan ja että jälkeentulevaiset lukevat hänen sanansa ja ylistävät hänen tekojaan ja viisauttaan. Mutta Hartsu-herran sanoissa ei ole paljon ylistämistä eikä tekojani maksa kiittää ja viisauteni on karvas sydämessäni eikä miellytä ketään. Hartsu-herran sanoja eivät ihmiset toista viisastellakseen hänen viisaudellaan."
- Sinuhe egyptiläinen ( feat. Hartsu-herra savolainen)


Arkistonapin alta löydät kaikki blogimerkinnät vuosilta 2012-2017!Viime merkintään


            KESÄKUU 2019:


18.6.2019:

DEMOKRATIALLE POTKU PERSEESEEN

Niin se vaan on demokratia ihmeellistä, että eduskuntavaaleissa rökäletappion kärsinyt keskusta onkin yht´äkkiä maamme vaikutusvaltaisin puolue! Sosialistihallituksen takuumiehenä toimiessaan se voi käytännössä sanella, millä ehdoilla Antti Rinteen kyhäelmä pysyy koossa. Myös eduskunnan puhemiehen paikka meni samassa kaupassa keskustalle. Tätä tarkoittaa totaalinen "sipilöinti" !
Kansa luuli äänestäneensä sipiläiset pois vallasta, mutta toisin siis kävi. Poliittinen peli hallitusta muodostettaessa oli todellinen pyllistys demokratian suuntaan: näytettiin vaalikarjalle, että mitään et voi äänestämällä muuttaa...ei edes persuja äänestämällä.
Seuraavissa eduskuntavaaleissa kansan muistaessa tämän, on äänestysprosentin putoaminen tosiasia. Tämä sopii hyvin ns "vanhoille puolueille", joilla kuitenkin on suhteellisen uskolllinen äänestäjäkunta.
Järjestelmää uudistamaan pyrkivät puolueet ( persut ) taas vastaavasti kärsivät nukkuvien lisääntymisestä.
Ehkä Ruotsin tyylistä blokkivaalia kannattaisi kokeilla Suomessakin? Blokkien hallitusohjelmat olisivat äänestäjillä tiedossa jo ennen vaaleja, vaalinaluskeskusteluissa väiteltäisiin vaaliohjelmien pohjalta. Äänestäjien tehtäväksi jäisi valinnan tekeminen.
Toivotan kaikille hauskaa juhannusta ja lisäksi Rinteen hallitukselle pikaista loppua!
HRI TUOTANTO